8 faktaa boca-kissoista, Pohjois-Amerikan yleisimmästä villikissasta

bobcat-metsästys
Davidhoffmann-valokuvaus

Tässä on mitä tietää Lynx rufuksesta, yksinäisestä villikissasta, joka vaeltaa Pohjois-Amerikassa.

Niille meistä, jotka asuvat kaupungeissa, voi olla helppo menettää yhteydenpito tosiasiaan, että Pohjois-Amerikka indeksoi villikissien kanssa; bobcat on yleisin. Kanadasta Meksikoon löydettyjä luonnossa on arviolta miljoona lyhytaikaista kauneutta. Tässä on mitä muusta on tiedettävä

Lynx rufus

.

1. Nämä keskikokoiset kissat ja ovat samanlaisia ​​serkkunsa, ilveksen kanssa, mutta vähän pienempiä. 11 - 30 kiloa, ne ovat suunnilleen kaksinkertaiset kotikissa; vaikka niiden pyrstöhäntä on lyhyempi, vain 4 - 7 tuumaa pitkä. 2. Vaikka ne ovat hyvin mukautuvia ja elävät moninaisissa elinympäristöissä, kuten metsissä, suilla, aavikoilla ja jopa esikaupunkialueilla, ne ovat vaikeita ja yöllisiä, joten niitä ei havaita kovin usein.

3. Vaikka kissat kykenevät torjumaan suurta saalista, ne elävät enimmäkseen kaneilla ja jänisillä. Kuten heidän kissanluonteelleen on totta, he ovat salaa metsästäjiä; heillä on voimakas pounce, joka kattaa 10 metrin etäisyyden.

4. Yksinäiset ja alueelliset naiset eivät jaa aluetta, vaikka urosten alueet ovat usein päällekkäisiä. Urospuoliset miehet yleensä vaativat 25–30 neliökilometriä turvetta, kun taas naarailla on noin viisi neliökilometriä.

5. Bobcatsin alueella on erilaisia ​​tiheyksiä; yksi päärakenne, kuten luola- tai kalliokatos, ja sitten useita muita pienempiä rakenteita suojaan, kun ne ovat ulkona.

bobcat-kissanpentu

© Peggy Sells

6. Äiti-kissan kissat viettävät 50 - 70 päivää raskauden aikana antaakseen yhdestä kuuteen pentua. 11 kuukauden ikäiseksi pennut poistetaan äidin alueelta.

7. Vaikka monien alueiden bobcat-populaatiot romahtivat 1900-luvun alkupuolella turkisten suosion vuoksi, kansainväliset lait suojaavat niitä nyt ja niiden lukumäärä on lisääntynyt huomattavasti.

8. Lampaankasvattajat tappovat kuitenkin kauniit villit kissat ja metsästävät niitä laittomasti turkistaan. Ja kuten useimmat villieläimet, elinympäristöjen tuhoaminen, jota jatkuvasti tunkeutuva ihmispopulaatio harjoittaa, on edelleen yksi lajin suurimmista uhista.

Lähteet: villieläinten ja National Geographicin puolustaja.