11 faktaa tonttupöllöistä, pienimmistä pöllöistä maailmassa

tonttua pöllö
CC BY 2.0 Dominic Sherony / Flickr

Ei suurempi kuin varpunen ja painavat vähemmän kuin golfpallon, nämä herkulliset petolintuot eivät ole keskimääräinen pöllösi.

Pöllöt ovat uskomattomia. Ne ovat majesteettisia olentoja, jotka hallitsevat metsää yöllä, heidän valtavat siluettinsa hiljaa ja liukastelevat puiden läpi. He ovat alkuperäisiä badass-lintuja.

Ja sitten on tonttua pöllö.

Vaikka he ovat edelleen varkainpikkuisia metsästäjiä, kuten heidän nimensä osoittaa, nämä pikkukyöpeät ovat pieniä - itse asiassa eivät suurempia kuin varpunen. Ja koska jonkun on pidettävä titteliä, niin he saattavat yhtä hyvin olla he: He ovat pienimmät pöllöt planeetalla. Tässä on mitä tietää nämä petie petolinnut.

1. He ovat todella pieniä
Tunnetaan myös lintulajeja ja tiede asettaa

Micrathene whitneyi

, tonttupöllöt saavuttavat vain viiden tuumaa korkean paksuisen kappaleen (linnulinjan koko) ja heidän siipien etäisyys on söpö yhdeksän tuumaa pitkä.

2. He painavat melkein mitään
Kaikki linnut ovat suhteellisen kevyitä, sitä parempi saada pois maasta. Kynttiläpöllö ei ole poikkeus, sillä se painaa yhdestä puolitoiseen unssiin. Vertailun vuoksi suurin ennätyspöllö, kotkapöllö (

Bubo bubo

), painaa neljästä kahdeksaan kiloon.

3. He ovat liittyneet pieneen kodiliikkeeseen
Tonttupöllöitä löytyy eteläosista, suosimalla saguaron aavikoita ja metsäisiä kanjoneita. Yleensä he tekevät kotinsa tikkareikiin saguaro-kaktus-, mesquite-, sycamores- ja ihmisen rakenteissa, kuten puhelinpylvääissä.

4. Varo hyönteisiä
Vaikka pöllöperheen suuret jäsenet syövät pieniä nisäkkäitä, nämä pienet serkut ovat ketterät hyönteisten metsästäjät - koit, kovakuoriaiset ja sirkat, samoin kuin katydidit ja muut yöllä aktiiviset hyönteiset.

5. He ovat taitavia ruoan valmistuksessa
He syövät myös skorpionien hämähäkkejä. Ja he tietävät kuinka poistaa skorpionin pistoke ennen kaivamista tai ruokintaa saalista nuorille.

tonttua pöllö

Dominic Sherony / Flickr / CC BY 2.0

6. He ovat ainutlaatuisia muuttotapoissaan
Koska tonttupöllöt luottavat hyönteisiin, jotka vähenevät viileinä talviöinä, ne ovat vain yksi kahdesta muuttoliikasta. Arizonan tonttupöllöt saapuvat yleensä maaliskuussa ja lähtevät syyskuussa Meksikon talvehtimisalueille.

7. He parvet ?!
Joidenkin tilien mukaan ne muuttuvat toisinaan parvissa. Voitteko kuvitella parven laululintujen kokoisia pöllöjä, jotka matkustavat yhdessä? (Lisää "Katso tonttua pöllön pöllöt" kauhat-luetteloon.)

8. He voivat laittaa tekoon
Toisin kuin suuret pöllöt, jotka eivät ajattele taistelua taaksepäin, kun hirvenkynttiläinen pöllö vangitaan tai kulmataan, se pelaa kuolleena. Awww.

9. Ne ovat taantumassa
Niiden lukumäärä on vähentynyt elinympäristöjen menetyksen takia asuntojen ja maatalouden kehittämisen ansiosta. Samaan aikaan niiden levinneisyysalueet ovat vaarantuneet veden käytöstä maataloudessa ja kotitalouskäytössä. Koska lajeja on jäljellä vain noin 150 000, laji on lueteltu Kalifornian uhanalaisina.

Tonttua pöllö

© Sylvia Bentele Fotografie

10. He tekevät vaikutuksen kiinteistöihin
Parittelukauden aikana urokset urostavat naaraita laulamalla äänekkäästi pesäreiänsä sisäpuolelta, houkuttamalla mahdollisia kumppaneita tarkistamaan kaivoksensa.

11. Heidän huutonsa on huuto
Ja kuten voidaan olettaa, heillä on kaikkien aikojen puhelinsoitto. Ne kuulostavat nauravan, ja ajattelevat sitä heidän nimensä vuoksi, ehkä he ovat.

Lähteet: Audubon, American Bird Conservancy, Arizona-Sonora Desert Museum